“Aventura”

9-10 Decembrie  Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov

Premiera-Aventura 09-10.12.2017 Teatrul Sica9 DECEMBRIE 2017
ora 19.00 – AVENTURA – Avanpremieră – de Teodor Mazilu
după piesa “Somnorasa Aventură”
regia: Dominic Dembinski
Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov
10 DECEMBRIE 2017
ora 19.00 – AVENTURA – Premieră – de Teodor Mazilu
după piesa “Somnorasa Aventură”
regia: Dominic Dembinski
Teatrul „Sică Alexandrescu” Braşov
•Sinopsis : “Domnul Gherman, un politician impecabil, ireproşabil şi implacabil, serios, e în căutarea echilibrului. Şi cum altfel poate regla balanţa armoniei dacă nu cu imaturitatea, iresponsabilitatea şi inocenţa Gabrielei. Iar cum calea spre fericire nu e niciodată facilă, drumul bărbatului nostru serios către inima tineri trece obligatoriu pe la mătuşa Cleo, mamă iubitoare, intrigantă de profesie şi veşnic direct interesată de confortul propriu. Rapirea Gabrielei de catre Domnul Gherman pare sa fie unica solutie pentru a-i aduce impreuna pe cei doi
În această aventură „serioasă” îşi găsesc repede locul şi Ogaru, inepuizabilul excroc sentimental fără vârstă şi Manole, iubitul sincer, mecanicul amator de plimbări în pădurea Băneasa.
Această poveste, o satiră acidă a lui Teodor Mazilu ce țintea clasa activiștilor de partid din anii 60, este adaptată de regizorul Dominic Dembinski, evenimentelor din Decembrie 1989, când foștii “aparatnici” vor deveni prin cameleonism, noua clasă conducătoare ce va implementa “capitalismul specific ” românesc. Astfel comedia devine tragică și se termină într-o cheie ce sperăm să-l pună pe gânduri pe spectatorul de astăzi, care și după 28 de ani este încă “victima” favorizată (sau nu) a noii sale istorii, care încă se scrie si rescrie !
◦Motiv de bucurie și pentru directorul teatrului Dan Cogălniceanu – Piesa „Aventura” reprezintă prima premieră din cariera sa de manager, un spectacol urmărit îndeaproape încă din stadiul de proiect și adus astăzi în fața spectatorilor brașoveni.